Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nagyszabású levéltári konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImageOrszágos konferenciát szervez a Kodolányi János Főiskola Történeti és Hungarológiai Műhelye Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Fejér Megyei Közgyűléssel, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Levéltárával, a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságával és a Magyar Történelmi Társulattal közösen. A programra november 24-én kerül sor. A szakmai napot Hóman Bálint (1885–1951) születése 125. évfordulójának tiszteletére rendezik meg Székesfehérvárott a Városháza dísztermében, illetve a Kodolányi János Főiskolán.

Tovább...
 
Szijjártó: A költségvetés feleljen meg a választói akaratnak Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 16.

Image"Minden bizonnyal tiszteletreméltó megfontolásai vannak a jövő évi büdzsét bíráló Kopits Györgynek, a Költségvetési Tanács elnökének, de a költségvetésnek meg kell felelnie a választói akaratnak, és az európai megújulási versenyben biztosítani kell Magyarország pozícióját." - jelentette ki Szijjártó Péter a Magyar televízió Ma reggel című műsorában. A miniszterelnök szóvivője hozzátette: ebben a versenyben előnyünk a nagy támogatottságú kormány, hátrányunk a magas államháztartási hiány.

Tovább...
 
Lázár János indítványai a Parlament előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 16.

ImageA szokott parlamenti menetrenddel ellentétben nem hétfőn, hanem kedden lesznek a határozathozatalok az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalások után. A Ház megválasztja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnökét és tagjait. - Együttes záróvita lesz Lázár János három indítványáról. Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú jogszabályokat úgy módosítaná a Fidesz frakcióvezetője, hogy a 98 százalékos különadót visszamenőleges hatállyal 2005. január 1-től kellene fizetni. A különadó összeghatára 3,5 millió forintra emelkedne, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele.

Tovább...
 
Permetezik a platánfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImagePlatánfákat permeteznek Székesfehérvár Megyei Jogú Város területén november 20 - 30-ig, 19.00 - 06.00 óra között. A munkálatokat Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végzi, a a felhasználásra kerülő szer Agrol Plus. Városunk jegyzője ezúton hívja fel olvasóink figyelmét arra, hogy az említett vegyszer a méhekre nem, a vizekre pedig közepesen veszélyes!

 
Intézkedést sürget Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImageLevélben fordult az APEH elnökéhez dr. Cser-Palkovics András a Piac téren üzemelő játékterem ügyében. Székesfehérvár polgármestere érdemi és gyors intézkedést vár az adóhatóságtól. Elsősorban a fiatalok védelmében szükséges a játékterem működésének mielőbbi megszüntetése a város központjában, ahol valamennyi busszal közlekedő ember – köztük az iskolás korosztály is – megfordul.

Tovább...
 
Növényekkel gazdagították az udvart Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 14.

ImageNem lehet elég korán elkezdeni a környezetünket megóvni, széppé és élhetővé tenni. A Vízivárosi Általános Iskola pedagógusai, diákjai régóta tervezték, hogy az intézmény udvarát barátságosabbá, a környező járdákat tisztábbá, az iskola belső terét otthonosabbá tegyék. A terv pedig most megvalósult.

Tovább...
 
Víz-, villany- és gépszerelő munkatársakat keres a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. november 14.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakirányú végzettséggel rendelkező villany-, víz- és gépszerelő munkatársakat keres a Karbantartási csoport feladatainak elvégzéséhez. A jelentkezés feltételei: -szakirányú végzettség, -legalább 3 év szakmai gyakorlat, -"B" kategóriás jogosítvány. Az alkalmazás 3 hónap próbaidő kitöltésével történik.

Tovább...
 
Kövér: A magyar nemzetet óvó államra van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: MTI, Fidesz   
2010. november 14.

ImageAz Országgyűlés elnöke Csaba királyfi szobrának - Blaskó János alkotásának - felavató ünnepségén vett részt Nyárádszeredában többek között Szász Jenővel, az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) és Iszák Balázzsal, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökével. - A templomkertben tartott ünnepségen Kövér László avató beszédében a magyar történelmi emlékezet fontosságára hívta fel a figyelmet, megállapítva: a történelemkönyveket mindig a győztesek írják, a magyarság viszont már nagyon régen volt igazán győztes.

Tovább...
 
Interaktív régiófejlesztés- Tanácskozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Kálóczi Beáta   
2010. november 12.

ImageAz Új Magyarország Fejlesztési Tervhez illeszkedő önálló regionális fejlesztési Operatív Program megtervezése és a végrehajtása érdekében szükség volt a régió releváns szereplőinek szakmai alapokon nyugvó véleményére, javaslataira. Az elmúlt időszak jelentős változásokat hozott régiónk társadalmi-, gazdasági életében egyaránt, melyet a jövő fejlesztési tervezésének követnie kell. Ennek érdekében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, dr. Cser-Palkovics András első ízben hívta közös fórumra Fejér, Komárom-Esztergom valamint Veszprém megye országgyűlési képviselőit.

Tovább...
 
Egészségvédelmi nap a Széna Téri iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 11.

Image„Az egészséges környezettel az egészséges emberért” mottóval egészségvédelmi napot szervez a Széna Téri Általános Iskola pénteken, 10 és 12 óra között. Az intézmény ugyanis - ökoiskolaként - fontosnak tartja a diákok szemléletformálását, s most először rendeznek új típusú, komplex egészségvédelmi napot, ahol a természet és az ember szoros kapcsolatára szeretnék felhívni a figyelmet, egyben jó példát mutatva környezetüknek.

Tovább...
 
"A magyar emberek számítanak a sikeres magyar vállalkozásokra" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 11.

ImageA Coop elmúlt tizenöt éves története bebizonyította, megéri tisztességesnek lenni, mert Magyarország és a magyar emberek számítanak a sikeres magyar vállalkozásokra. Erre tudjuk felépíteni a magyar gazdaságot - jelentette ki a miniszterelnök szerdán a Művészetek Palotájában, a Coop üzletlánc tizenöt éves fennállása alkalmából tartott ünnepségen.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17755 - 17765 / 20393